Katarína Bobrovská

Arching s.r.o.

Ako architektka sa venujem kompletnej škále návrhov ľudského prostredia- od interierov,stavby az po urbanizmus. Okrem architektúry mám aj diplom permakultúrnej dizajnérky zameraný na trvalo udržeteľné princípy prostredia. Osobne som od detstva milovala aj svet živočíchov a som v ornitologickej spoločnosti.

Prírodné staviteľstvo je v mojom živote prítomné už od detstva u babky na dedine, potom aj skrze početné návštevy domorodých komunít vo svete, rok som spolupracovala so spoločnosťou ArTur zo západného Slovenska, kde som sa venovala projektu komunitného centra Rómov v Roškovciach, ale aj viacerým rekonštrukciám pôvodných historických domov aj pamiatkovo chránených objektov ako kostoly, školy…

Počas už dvadsaťročnej praxe architektky mám za sebou množstvo projektov spolu s naším ateliérom Arching s.r.o., www.architekti-kosice.sk, ako aj pracovne cesty v Brazílii, Anglicku, na Slovensku, ako aj kopec osobných skúseností a stretnutí s kamarátmi, ktorí sa venujú rôznym alternatívnym spôsobom života.

Moja obľúbená činnosť v prírodnom staviteľstve je každodenný aktívny život v prírode spolu so zvieratami, ich následné maľovanie a samozrejme navrhovanie architektúry, ktorou sa snažím klientom v každom prostredí vytvoriť možnosť žiť v prírodnom prostredí.

Prírodné staviteľstvo poskytuje množstvo spôsobov ako žiť zdravo v našom prirodzenom habitáte.